MONTAŽA - UGRADNJA-INSTALACIJA KLIMA UREĐAJA


M&J ELEKTRONIK nudi vam savršeni klima uređaj za bilo koji interijer, bilo koju potrebu. Značajno smanjenje razine buke povećava ugodu, dok veliki broj korisnih karakteristika omogućava jednostavan rad, brzu instalaciju i lakše održavanje.
U zraku postoje mnogi štetni elementi koji mogu biti opasni za zdravlje i zato koristimo rashladne medije s nula tolerancijom smanjenja ozona, te nudimo sistem filtriranja zraka koji hvata najsitnije čestice.

Ukoliko želite stručno mišljenje, te kvalitetno izvršiti klimatizaciju Vašeg prostora ili nekog drugog objekta, slobodno se obratite našem stručnom timu za savjet. Pitajte sve što Vas zanima, a mi ćemo Vam sa zadovoljstvom izaći u susret i odgovoriti na Vaša pitanja, te udovoljiti Vašim zahtjevima.

                  klima_ureaj_haier_1.jpg   klima_uredaj_haier_2.jpg
   montaza_klima_uredaja_-_auto_dizalica.jpg  toshiba_-_unutarnja_jedinica.jpg

 

 Nudimo kompletnu uslugu od besplatnog pregleda prostora, dostave klime, montaže i periodičnog pregleda (vodimo kompjutorsku evidenciju o periodičnim pregledima Vaseg klima uređaja te preuzimamo odgovornost da Vas pravovremeno obavijestimo o potrebi istog). Prodajemo i montiramo isključivo klima uređaje za koje vam možemo ponuditi svu tehničku podrsku i rezervne dijelove u garantnom i vangarantnom roku.
Klima uređaj je dobar samo ako je ispravno montiran !

Redovnim servisiranjem klima uređaja koji su ugrađeni od strane naših montažera korisnici naših usluga mogu ostvariti garanciju na svoje klima uređaje čak do 5 GODINA. Potrebno je samo svake godine napraviti redovan servis na vašim klima uređajima i naši će vam seviseri nakon obavljenog servisa, produžiti garanciju.

 

Montaža klima uređaja

Cijena usluge montaže klima uređaja do 3m iznosi 1.000,00 kn + pdv.
Usluga nadžbukne montaže podrazumijeva i uključuje u cijenu slijedeće usluge
i radni materijal:

1. Spajanje unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja do 3m odgovarajućim parom   
     izo-bakrenih cijevi i el.komunikacijskim kabelom u PVC kanalici 70x40 (dodatni metar
     iznosi 120,00 kn + pdv)
2. Spajanje klime na izvor električne mreže do 3m el. kabelom u PVC kanalici 15x15
     (dodatni metar iznosi 30,00 kn + pdv)
3. Spajanje odvodnje kondenzata do 3m na oluk, sifon ili slično pomoću PNT cijevi sa
     obujmicama (dodatni metar iznosi 30,00 kn + pdv)
4. Postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na zid pomoću odgovarajućih pocinčanih
     nosača
5. Proboj rupe za spajanje jedinica klima uređaja (dodatni proboj se naplaćuje od
    50,00 kn do 100,00 kn + pdv)
 

Usluga podžbukne montaže ne uključuje štemanje žlijebova i žbukanje istih. Cijena instalacije 1m=80,00 kn + pdv
Cijena štemanja po dužnom metru bez pdv-a:

- beton      80,00 kn
- bloketa   60,00 kn
- cigla        50,00 kn
- siporeks 50,00 kn

Cijena ne uključuje dodatne troškove, npr. potreba auto dizalice - košare, skele, gletanje,bojanja zida, štemanja i slično.
Cijena uključuje jednu probojnu rupu za povezivanje jedinica klima uređaja. Dodatni proboj se naplaćuje od 50,00 kn do 100,00 kn + pdv.
Cijena ugradnje za otoke se uvećava za troškove povratne trajektne karte za automobil i dva djelatnika.

 

 

Pitanja i odgovori PDF Ispis
Što je potrebno znati prilikom kupnje klima uređaja?

Prilikom izbora klima uređaja potrebno je pozornost obratiti na više faktora, a prvenstveno na objekt kojeg se želi klimatizirati. Ako je u pitanju stan s više soba, tada jedan klima uređaj neće biti dovoljan, jer  jednim klima uređajem će biti moguće klimatizirati jednu ili najviše dvije prostorije u stanu. Tada se za klimatiziranje preporuča uporaba tzv. Multi-split klima uređaja gdje je moguć spoj više unutarnjih klima jedinica na jednu vanjsku klima jedinicu. Također je bitna i ukupna površina stakla na prozorima, zidova, te visina stropa. U nižim prostorijama s manje prozora moguće je postići povoljan efekt klimatizacije s klima uređajem manje snage. Kod odabira klima uređaja i klimatizaciji treba voditi računa o slijedećim parametrima:

  * volumen prostora
  * namjena
  * prioritet grijanje ili hlađenje
  * visina stropa
  * položaj objekta
  * izolacija
  * vanjski i unutarnji utjecaji na temperaturu

Što je Inverter, a što Fix Speed klima uređaja?

Poželjno je također kod klimatizacije razmotriti kupnju klima uređaja s Inverterom koji funkcionira na principu elektronski upravljanog kompresora, tako da prilagođava broj okretaja motora kompresora prema temperaturi na koju treba ugrijati ili ohladiti prostor. Motor klasičnog, Fix speed, klima uređaja radi na istoj brzini dok ne postigne željenu temperaturu te se potom gasi što ga čini manje energetski učinkovitim. Inverterskim načinom rada klima uređaja ostvaruju se značajne uštede energije, od 20 do 40% u odnosu na klasične klima uređaje, a ujedno se izbjegavaju i nagle promjene u temperaturi prostora te nema čestog uključivanja i isključivanja klima uređaja što dodatno opterećuje strujnu mrežu. Živite li u kontinentalnom dijelu Hrvatske u kojem su zimske temperature niske, za grijanje odnosno klimatizaciju će vam trebati klima uređaj koji radi na nižim vanjskim temperaturama (inverter ili kvalitetniji klasični klima uređaj). Ugodnost u prostoru klimatiziranom inverterskim klima uređajem je veća jer inverterski sistem rada regulacijom izlazne temperature klimatiziranog zraka izbjegava sindrom "propuha" u Vašem prostoru. Inverterski uređaji uz to pruľaju mogućnost grijanja i kod vrlo niskih vanjskih temperatura, do -15°C.


Princip rada klima uređaja?

Princip rada klima uređaja uvijek se svodi na apsorbiranje energije s jednog mjesta i prenošenje na drugo. Takav proces zahtjeva sustav od jedne unutarnje i jedne vanjske jedinice, međusobno povezane bakrenim cijevima za protok radne tvari i kabelom za komunikaciju. Radna (rashladna) tvar kruľi kroz sustav i mijenja agregatno stanje. Četiri su procesa u kruľenju:
1. Kompresor, koji pumpa radnu tvar kroz sustav, nalazi se u srcu klima uređaja. Prije kompresije radna tvar je u plinovitom stanju i ima nizak pritisak. Kompresijom plin povećava pritisak, zagrijava se i putuje prema kondenzatoru.
2. U kondenzatoru, na visokoj temperaturi, visoko potisnuti plin ispušta toplinu u vanjsku jedinicu i postaje pothlađena visoko potisnuta tekućina.
3. Visoko potisnuta tekućina tada prolazi kroz ekspanzioni ventil, koji reducira pritisak, te na taj način temperatura pada ispod temperature rashladnog prostora. Rezultat je hladna, nisko potisnuta radna tvar u tekućem stanju.
4. Nisko potisnuta radna tvar prolazi kroz izmjenjivač topline gdje apsorbira toplinu iz zraka unutrašnjosti prostora kroz isparavanje i postaje nisko potisnuti plin. Plin se tada vraća natrag u kompresor gdje ciklus počinje ispočetka.

Plinovi u klima uređajima?

Kao radna tvar (plin) kod klima uređaja, dosad se najčešće koristio freon R-22 koji je imao negativan utjecaj na okoliš (oštećenje ozona). Sada se kod uređaja nove generacije najčešće koristi ekološki rashladni medij R410a. Glavna karakteristika ovog novog rashladnog medija, vezana uz zaštitu okoliša, jest da u slučaju otpuštanja plina R410a u prirodu neće doći do oštećenja ozona.

Korištenje klima uređaja?

Kod gotovo svih novih modela uređaja, upravljanje je preko daljinskog upravljača. Njime se mijenja osnovna funkcija (hlađenje, grijanje, odvlaľivanje, ventilacija), brzina ventilatora i smjer ispuha, zadana temperatura, a većina ima i razne vremenske programatore (timere), za uključivanje ili isključivanje u zadano vrijeme.

Održavanje klima uređaja?

Jedino što je korisniku bitno, to je redovno čišćenje filtera za prašinu. Ako se te filtere ne čisti redovno, može doći do jako visokog tlaka na grijanju, koji moľe uzrokovati uništenje kompresora, ili, kod hlađenja, do zaleđivanja isparivača, čije će otapanje izazvati preljevanje vode preko ruba unutarnje jedinice.

Energetska klasa?

Prema novom obvezujućem naputku europske komisije (EU Directive) svi kućni klimatizacijski uređaji moraju imati oznaku klase energetske učinkovitosti. Svrha je naputka potrošačima dati objektivnu informaciju o uštedi energije te ih potaknuti da biraju proizvode koji pridonose očuvanju okoliša.

Klasifikacija?

Postoji 7 stupnjeva energetske učinkovitosti, od A do G. Najučinkovitiji je stupanj "A", a najmanje učinkovit je stupanj "G". Energetska učinkovitost predstavlja relaciju između utrošene električne energije i ostvarenog rashladnog/toplinskog učina. Što je EER/COP veći, to dobivate više rashladne energije za 1 kWh uloľene električne energije.
 
Razina buke klima uređaja?

Pravilnikom o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojima ljudi rade i borave propisane su maksimalno dopuštene razine buke u otvorenim i zatvorenim prostorima čije vrijednosti ne bi smjele biti smetnja niti susjedima niti potrošaču koji je kupio i instalirao po njegovim mjerilima najbolji model klima uređaja.

 

M&J ELEKTRONIK - ovlašteni zastupnik
ovlaštena prodaja, montaža i servis klima uređaja:

                      phone.gif 

091 504-2215

098 285-113 

klima_ureaj_toshiba5.jpg

 

 

 
« Prethodna

KLIMA UREĐAJI:

  logo_mitsubishi_electric.gif
 toshiba_logo.gif
 fujitsu_logo.jpg
 mitsubishi_logo.jpg
 panasonic_-_logo.jpg
 logo_gree.png
 sinclair.gif

z_haier.jpg
 logo_midea.gif
 logo__lg.jpg
 logo__samsung.jpg
 classe_logo.jpg
 
logo_quadro.gif
 

SATELITSKE ANTENE:

 totaltv.png
 daw_logo.gif
 dreambox_logo.jpg
 humax_logo.jpg
 samsung_logo.jpg
 protek_logo.jpg
 yumatu_logo.jpg
tv_-max_logo.jpg
 opticum_logo.gif
 

Statistics

Korisnika: 692
Novosti: 161
Linkova: 5
Posjetitelja: 2833959

STALNE AKCIJE

antena_i_klima.jpg

Obratite nam se s povjerenjem i iskoristite vrijeme
velikih predsezonskih popusta za satelitske antene i klima uređaje.


SATELITSKA ANTENA S
MONTAŽOM:  790
kn

POSEBNA PONUDA

           inverterski_ure_aji.jpg 

  AKCIJE

Iskoristite posebnu priliku i nabavite

klima uređaje

   
   inverter_slika_4_1_.jpg

TOSHIBA

MITSUBISHI

i FUJITSU

  po posebnim
 
do 20% sniženim cijenama